petak, 22. oktobar 2021.

Radojičić čestitao 92 godine JKP „Zelenilo – Beograd”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je danas 92. godišnjicu od osnivanja JKP „Zelenilo – Beograd”.

– Svim zaposlenima u preduzeću JKP „Zelenilo – Beograd” čestitam jubilej, 92 godine od osnivanja. U prethodnoj godini ovo uspešno preduzeće je saniralo ili izgradilo čak 30 dečjih igrališta, šest teretana za vežbanje na otvorenom, osam sportskih terena i uredilo pet skverova ili platoa, a obnovljene su i staze i stepeništa na više lokacija u gradu. Posebno bih istakao da je zasađeno 5.000 novih stabala u gradu, a pored toga samo u okviru akcije „Drvo za Beograd” zasađeno je 2.100 sadnica. Naš cilj je da ostvarimo ravnotežu između urbanog razvoja i brige o životnoj sredini, a moja vizija Beograda je održivi razvoj prestonice. To znači da za sobom ostavljamo očuvanu prirodu, ali i urbane prostore koji rastu, a istovremeno postaju i sve zeleniji – rekao je gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik je poručio da naročito naši najmlađi sugrađani imaju puno razloga za radost jer im je sada na raspolaganju više modernih i bezbednih igrališta sa kvalitetnim i savremenim mobilijarom, gde mogu da se druže, igraju i rekreiraju.

– Osim ovoga, važno je da kažem da je od početnih šest do današnjih oko 1.200 zaposlenih, JKP „Zelenilo – Beograd” ključno gradsko preduzeće koje danas ima ogromne odgovornosti, brinući se za preko 3.000 hektara javnih površina, a pored toga brine o zaštićenim prirodnim dobrima poput Velikog ratnog ostrva, Bajfordove šume, Topčiderskog, Pionirskog i Akademskog parka, Zvezdarske šume – ukazao je Radojičić.

Kako je naveo, u okolnostima pandemije virusa korona, ovo preduzeće je obavilo jednu od najvažnijih uloga.

– Pored svojih redovnih poslova, vredni radnici ovog komunalnog preduzeća su obavili pranje i dezinfekciju više miliona kvadratnih metara površine, zbog toga sam im posebno zahvalan, kako na dosadašnjoj uspešnoj saradnji tako i nastavku zajedničke saradnje u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Radojičić.