subota, 6. novembar 2021.

Nikola Nikodijević zakazao sednicu Skupštine Grada Beograda za 8. novembar

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 8. novembar, 33. sednicu Skupštine grada. Sednica će se održati u velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije u Kralja Milana, s početkom u 10 časova.

Najvažnija tačka dnevnog reda jeste Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. Osim ovog plana, pred odbornicima će naći još dva plana detaljne regulacije, kao i dve izmene i dopune planova. 
Na dnevnom redu su, dakle, Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak Vinogradi, gradska opština Čukarica, i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone „Auto-put” i Aerodroma „Nikola Tesla”, gradska opština Novi Beograd, a izmene i dopune planova detaljne regulacije odnose se na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska – Tošin bunar u Novom Beogradu.

Takođe, pred odbornicima će se naći izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u gradskoj opštini Savski venac, kao i plan detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski kej, Linijski park – Beograd i Ulicu Žorža Klemansoa u opština Stari grad. 

Odbornici će odlučivati i o ostvarivanju prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom, o izmenama Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. Takođe, i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga, Predlogu odluke o izmeni Odluke o komunalnom redu, kao i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju. Na dnevnom redu će se naći i Predlog odluke o izmenama Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji grada Beograda. 

Odbornici će odlučivati o Predlogu rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju odbora za podizanje spomenika Vudru Vilsonu, kao i o Predlogu odluke o dodeli naziva ulice na Zvezdari po nekadašnjem jugoslovenskom bokseru Mati Parlovu.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Zelenilo – Beograd”, kao i pojedina rešenja o kojima će se odlučivati po skraćenom postupku. 

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, koje je preporučio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.