ponedeljak, 6. decembar 2021.

Međunarodni dan volontera obeležen u Starom dvoru

Povodom Međunarodnog dana volontera, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovali su danas u Starom dvoru dodeli priznanja najboljim volonterima Crvenog krsta Beograda. 

Mladenović je istakao značaj volonterske službe Crvenog krsta.

– Moramo biti ponosni na Crveni krst i njene volontere. Oni su nosioci različitih aktivnosti koje nisu vezane samo za krizne situacije – istakao je Mladenović. 

Podsetio je da je Beograd poslednjih nekoliko godina imao više kriznih situacija. 

– Crveni krst je sa svojom volonterskom službom dao veliki doprinos u njihovom rešavanju. Volonteri su ne štedeći vreme, energiju, zdravlje, a nekad i život pomagali svima kojima je pomoć bila neophodna – kazao je Mladenović. 

On je pozvao ljude dobre volje da se priključe volonterima. 

– Biti volonter je veliko i sveto. Volonterizam moramo da negujemo i da uključujemo ljude u veliku porodicu Crvenog krsta – naveo je Mladenović i istakao da je saradnja Crvenog krsta i Grada Beograda na visokom nivou, posebno tokom pandemije virusa korona. 

Resorna sekretarka Nataša Stanisavljević je čestitala volonterima Međunarodni dan i istakla važnost solidarnosti među ljudima.

– Volontere nazivaju ljudima dobre volje i oni su uvek tu da ukažu pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kada našim najstarijim sugrađanima nije bilo dozvoljeno da izlaze, vi ste bili tu da im dostavljate sve potrebne namirnice. Grad je prošle godine uz pomoć volontera podelio više od 170.000 paketa pomoći najstarijim sugrađanima, kao i pripadnicima romske nacionalne manjine koji žive u neformalnim naseljima – navela je Stanisavljevićeva.

Ona je zahvalila na pomoći u organizaciji koju volonteri pružaju u procesu imunizacije građana i podsetila na njihovu neizmernu pomoć pri gradskim opštinama prilikom prevoženja građana do udaljenih punktova za vakcinaciju. 

Predsednica Crvenog krsta Beograda Vesna Libek je zahvalila Gradu Beogradu i nadležnim sekretarijatima na podršci koju daju onima kojima je pomoć najpotrebnija.