utorak, 28. decembar 2021.

Novogodišnji paketići obradovali mališane u Prihvatilištu za decu

Pokretna kancelarija Gorana Vesića ove sedmice obilazi mališane u socijalnim ustanovama i nosi im paketiće, a danas su se poklonima obradovala deca iz Prihvatilišta za decu Beograda. Paketiće su im uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalanu zaštitu Nataša Stanisavljević nakon čega su zajedno sa decom okitili jelku.

Vesić je rekao da je danas 20 dece iz ove ustanove dobilo paketiće koje je Gradu Beogradu poklonila Fondacija za decu i omladinu Beograda „Gnezdo”. Paketići su, dodao je, nabavljeni uz pomoć kompanija „Lidl”, „Vulkan”, kao i robne kuće za decu „Panda”.

– Ova deca su u veoma specifičnom stanju i važno je da imaju podršku društva, a u našoj ustanovi zaista dobijaju potpunu podršku. Danas smo im doneli paketiće zajedno sa Deda Mrazom i obradovali ih novogodišnjim poklonima – istakao je Vesić.

Nastavićemo tako da radimo i narednih dana sve do petka, naveo je zamenik gradonačelnika i dodao da će obilaziti različite gradske ustanove i deci nositi paketiće.

– Želja nam je da svako dete na teritoriji grada Beograda, bez obzira na to gde živi i kakvog su imovinskog stanja njegovi roditelji, ima svoj paketić i da se raduje Novoj godini, jer je to pravo svakog deteta. Srećan sam i zahvalan svima koji su učestvovali u ovoj divnoj akciji. Ove nedelje moj kamper, koji inače ispunjava želje starijih, okrenut je samo deci i ispunjava im želje – zaključio je Vesić.

Sekretarka Stanisavljević zahvalila je Goranu Vesiću što će ove sedmice moći da usreće decu u ustanovama socijalne zaštite i pruže im novogodišnju čaroliju. Ona je zahvalila i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i navela da će mnogi od njih Novu godinu provesti baš sa ovom decom.

– Mi smo jedna velika porodica i brinemo jedni o drugima. Posebno nas raduje budžet za 2022. godinu kada je u pitanju Sekretarijat za socijalnu zaštitu jer će budžet Prihvatilišta za decu biti 106 miliona dinara, deset odsto veći nego 2021. godine. To znači da dodatno ulažemo kada je u pitanju briga o deci te da će ustanova imati sve što je potrebno kako bi nesmetano funkcionisala i u narednoj godini – naglasila je Nataša Stanisavljević.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković zahvalila je, kako je navela, na ovom humanom gestu zameniku gradonačelnika i sekretarki i istakla da godinama unazad Grad nesebično brine o deci u ovoj ustanovi.

– U ovim danima moramo da pokažemo jedni drugima da nam je stalo i da se radujemo svakoj sitnici. Srećni smo zbog svakog paketića i ukazane pažnje – zaključila je ona.