ponedeljak, 10. januar 2022.

Radojičić: Zimska služba „Beograd-puta” u pojačanom trećem stepenu angažovanja, na terenu ukupno 110 vozila za čišćenje

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da je zimska služba Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put” trenutno u pojačanom trećem stepenu angažovanja.

– To znači da je za čišćenje snežnih padavina, za koje se na osnovu vremenske prognoze očekuje da će padati promenljivim intenzitetom u narednih 36 časova, angažovano 80 velikih kamiona, 15 manjih multikar vozila i 15 građevinskih utovarnih mašina. Ekipe ove službe rade 24 časa dnevno, u dve smene po 12 časova. U svakoj smeni aktivan je ovaj broj vozila, a menjaju se posade. Ukupno, u obe smene na čišćenju snega angažovano je preko 300 ljudi dnevno – istakao je gradonačelnik Radojičić. 

Gradonačelnik je naglasio da je stanje na terenu pod kontrolom, kao i da je zimska služba „Beograd-puta” prisutna na svih 14 baza, na teritoriji svih 17 gradskih opština.

– Na mestima višim od 300 metara nadmorske visine u gradu (Avala i Kosmaj) očekuje se u narednih 36 časova do 15 centimetara snega, ali ne i na kolovozima. Saobraćajnice prvog prioriteta moraju biti potpuno čiste četiri sata od prestanka padavina. Od 2.375 kilometara saobraćajnica koje održava „Beograd-put” oko 80 odsto, to jest 1.900 kilometara su saobraćajnice prvog prioriteta. Već smo uveliko počeli sa posipanjem soli. Imamo na raspolaganju 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, koje sad posipamo. To su količine sasvim dovoljne za celu zimu i građani ne treba da brinu, zimske službe su spremne – zaključio je gradonačelnik Beograda.