četvrtak, 13. januar 2022.

Proglašeni decembarski šampioni bezgotovinskih transakcija

Početkom ove godine uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom decembra realizovali najviše bezgotovinskih transakcija u okviru pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Zakupci sa pijace „Kalenić” sa ukupno 157, odnosno 138 ostvarenih transakcija osvojili su prvo i drugo mesto , dok je treća nagrada pripala zakupcu sa pijace „Palilula” sa realizovanih 136 transakcija. Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Đeram” sa 122 transakcije, dok se na peto mesto plasirao zakupac sa pijace „Palilula” sa 117 transakcija. 

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući pilot projektu „Digitalizacija beogradskih pijaca”, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace”, kompanija Payten, Chipcard i banke Inteza. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram”, prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji kupcima je omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate brže i lakše platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Kompanije Mastercard i Chipcard obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u projektu. Svakog meseca do kraja oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

Beogradske pijace su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja. Na pijacama „Kalenić”, „Đeram” i „Palilula” ukupno su instalirana 42 POS terminala, na 42 prodajna mesta.