nedelja, 23. januar 2022.

Vesić: Od sutra Beograd ima drugu liniju sa električnim autobusima

U našem gradu, od ponedeljka, 24. januara, uspostavlja se nova linija javnog gradskog prevoza, EKO 2, koja će saobraćati od terminusa „Dorćol (SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović”)" do terminusa „Beograd na vodi”, rekao je Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

– Reč je o liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A –  rekao je Vesić.

On je precizirao da je trasa nove EKO 2 linije sledeća: SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Pjarona de Mondezira – Uzun Mirkova – Studentski trg – Vase Čarapića – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Beograd na vodi.

– Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta: „Solunska” u Ulici Tadeša Košćuška, „Cara Uroša” i „Studentski trg” u Uzun Mirkovoj ulici, „Savski most” i „Savski park” u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište „Kalemegdan” u Ulici Pjarona de Mondezira – dodao je Vesić.

On je objasnio da će na trasi raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.