ponedeljak, 31. januar 2022.

Vesić: Uređenje podzemnih prolaza na Terazijama

Grad Beograd je započeo jutros radove na rekonstrukciji podzemnih pešačkih prolaza na Terazijama, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

– Radovi su počeli demontažom nadstrešnice prolaza kod hotela „Balkan”. Planirano je da do kraja godine budu obnovljena i preostala dva podzemna prolaza na Terazijama, i to kod Palate Albanija i kod Igumanove palate – rekao je Vesić. 

On je objasnio da će nadstrešnice na ulazima i izlazima biti promenjene, pokretne stepenice zamenjene, obnovljene podne, zidne i plafonske obloge i sanirane instalacije kišne kanalizacije. Takođe će biti postavljeno i novo LED osvetljenje, ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe sa invaliditetom i postavljene kamere putem kojih će policija i komunalna milicija 24 sata kontrolisati šta se dešava u prolazima. 

– Najvažnije od svega je što Grad Beograd ima ugovor sa kompanijom koja će da održava ove prolaze, skida grafite, da ih pere i čisti, tako da neće biti uništeni posle rekonstrukcije, kako to obično biva kod nas – poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da su u prethodnih godinu i po dana kompletno obnovljena tri podzemna pešačka prolaza u Ulici Jurija Gagarina kod TC „Piramida”, u Bulevaru Mihajla Pupina kod TC „Ušće” i u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma. 

Vesić je najavio i rekonstrukciju podzemnog prolaza „Zeleni venac” čiji se početak očekuje na jesen.