petak, 11. februar 2022.

Sednica Skupštine grada u ponedeljak, 14. februara

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 14. februar, sednicu Skupštine grada koja će se održati u 10 časova, u Velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o zaduženju Grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, Predlog zaključka o izmeni Zaključka Skupštine Grada Beograda od 21. decembra o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, kao i radi zaključenja okvirnog sporazuma i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu Privrednog društva za proizvodnju namenskih proizvoda „PPT „Namenska” a.d. Trstenik.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva „Gradski centar za fizičku kulturu” d.o.o, zatim o Predlogu odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva Sportski centar „Tašmajdan”, kao i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2022. godinu Privrednog društva „Zoološki vrt Grada Beograda”.

Pred odbornicima je i Predlog izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinica lokalne samuprave – Grad Beograd, Predlog plana detaljne regulacije bloka između Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, gradske opštine Savski venac i Vračar, Predlog plana detaljne regulacije područja centra Banovog brda, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za deo bloka između Užičke, Krajiške, Kačaničke i Iličićeve, kao i izradi plana detaljne regulacije bloka između ulica Anastasa Jovanovića, Dragana Pavlovića, Mihaila Gavrilovića i Gospodara Vučića.

Takođe, na dnevnom redu je Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji opštine Zemun, zatim Predlog odluke o izmeni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, Predlog odluke o osnivanju ustanove kulture – Akademsko kulturno-umetničko društvo „Ivo Lola Ribar”, Predlog strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Beograda za period od 2022. do 2032. godine i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada Beograda, Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa na ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 1. Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu. 

Na dnevnom redu su i izveštaji o radu Kancelarije za mlade za 2021. godinu, kao i o radu ombudsmana Grada Beograda za 2021. godinu.