petak, 18. mart 2022.

Uklanjanje suvih i sadnja novih stabala jasena

JKP „Zelenilo – Beograd” će u ponedeljak 21. marta ukloniti pet suvih stabla jasena na različitim lokacijama. Suva stabla biće uklonjena u Knez Miletinoj ulici kod brojeva 4 i 24, u Dositejevoj kod brojeva 36 i 42 i u Takovskoj 39a.

Iz ovog gradskog preduzeća saopštavaju da je radi bezbednosti sugrađana i njihove imovine neophodno ukloniti ova rizična suva stabla i zameniti ih novim mladim sadnicama budući da se nalaze u veoma prometnim ulicama. Na ovim lokacijama biće posađene mlade školovane sadnice iste vrste jasena.

Radovi se realizuju u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine, prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i sl.), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.