petak, 20. maj 2022.

Telo Mateja Periša ispraćeno iz Crkve Svetog Antuna

Telo tragično stradalog Splićanina Mateja Periša danas je, nakon svete službe u Crkvi Svetog Antuna Padovanskog, ispraćeno iz Beograda. Ispraćaj je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji je prethodno služio misu za Mateja.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i više desetina građana odali su počast preminulom Mateji i izjavili saučešće njegovom ocu Nenadu Perišu.

Vesić je rekao da je Beograd u ovim teškim trenucima pokazao solidarnost i veliko srce, te naveo da smo se svi nadali da će se sve ovo nekako drugačije završiti.

– Venac Grada Beograda koji sam doneo na ispraćaj krenuo je sa Matejom za Split da ga isprati na večni počinak. Zahvalio sam ocu Nenadu što je uzeo venac, stegao sam mu ruku i rekao izvinite i žao mi je što se vašem sinu ovo dogodilo u našem gradu. Hvala Vam za to što lepo govorite o Beogradu, ali srce mi se cepa jer sam vašu porodicu upoznao ovako tužnim povodom – poručio je Vesić.

Prisutnima se obratio i nadbiskup Hočevar koji je istakao da su želeli da se dostojanstveno oproste od Mateja Periša i da mu je drago što su se Beograđani pridružili tome.

Patrijarh Porfirije istakao je da smo se svi, bez obzira na naciju i veroispovest, molili za Mateja.

Matejev otac Nenad Periš zahvalio je svim vernicima koji su se molili za Mateja, SPC i Beogradskoj nadbiskupiji za održanu misu.

Posmrtni ostaci Mateja Periša biće sahranjeni u Splitu.