nedelja, 22. maj 2022.

Gradonačelnik Radojičić: Odličan razgovor s ambasadorkom Marić u Parizu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji na poziv organizatora učestvuje u samitu „ChangeNOW 2022”, sastao se s Natašom Marić, ambasadorkom Srbije u Francuskoj i Monaku.

– Ambasadorka Marić i ja smo imali sadržajan sastanak i drago mi je što će Beograd u narednom periodu raditi na tome da naša prestonica ostvari saradnju sa Parizom, ali i ostalim francuskom gradovima od kojih možemo dosta da naučimo – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je istakao činjenicu da Srbija i Francuska imaju duge i prijateljske istorijske veze, te da je Francuska sve više prisutna u srpskoj ekonomiji kao investitor, navodeći primere koncesije beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”, kao i učešća francuskih kompanija u izgradnji metroa i sanaciji deponije u Vinči.

– Dobar odnos predsednika Vučića i francuskog predsednika Makrona od velike je važnosti za našu zemlju i naš put ka EU, te je važno da održimo naše dobre odnose i ostvarujemo zajedničke rezultate. Uz odličan rad naše ambasade, u šta sam se i lično uverio, ali i uz saradnju na lokalnom nivou između naših dveju prestonica, ostvarićemo još bliže veze – zaključio je gradonačelnik Radojičić.