utorak, 24. maj 2022.

Vesić: Fajnal for u Beogradu, po oceni klubova, najbolje organizovan do sada

Organizacijom Fajnal fora Beograd je bio sportska prestonica Evrope i sveta sa dvadesetak hiljada posetilaca iz inostranstva, a prema ocenama ovo je bilo najbolje organizovano takmičenje do sada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je gostujući u jutarnjem programu TV Hepi naveo procenu da je od ovog takmičenja privreda Beograda zaradila oko trideset miliona evra, ali da su korist imali i drugi gradovi, poput Novog Sada i Pančeva.

– Zato je veoma važno da održavamo ovakve događaje. Prema podacima TOB-a, više od četrdeset odsto turista, koji prvi put dođu u Beograd, vrate se u naš grad, što znači da im je bilo lepo. Poslali smo lepu sliku u svet, što zapravo ne može da se izračuna u parama jer, osim što su Fajnal for posetili brojni turisti, prenos je bio u više od sedamdeset zemalja, a na početku svakog je emitovan spot o Beogradu. To je velika stvar i dobra promocija našeg grada. Veoma sam srećan zbog toga, kao i zbog hrabrosti što smo se u januaru kandidovali po drugi put, kada to niko u Evropi nije smeo niti je mogao da garantuje da će se takmičenje održati s publikom. Na moj poziv, Vlada Srbije je dala saglasnost i garanciju – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i predstojeće Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju, koje će svakako biti manje takmičenje, ali prema njegovoj proceni zbog ovog sporta doći će između pet i deset hiljada ljudi.

– Hoteli će opet biti puni i to su predivne stvari – rekao je Vesić.

Ocena klubova jeste da je ovo bio najbolje organizovan Fajnal for, što su preneli predstavnici Evrolige.

Vesić je naglasio da je sa bezbednosnog aspekta sve prošlo kako treba zato što je pre takmičenja obavljen detaljan KD pregled, uz rigorozne kontrole na ulazu.