utorak, 24. maj 2022.

Novi saniteti za mladenovački dom zdravlja i Specijalnu bolnicu za interne bolesti

Vozni park Doma zdravlja „Mladenovac” bogatiji je za novo sanitetsko vozilo sa najsavremenijom medicinskom opremom zahvaljujući projektu „Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19” koji realizuje Ministarstvo zdravlja, saopšteno je iz ove opštine.

– Ovo je šesto sanitetsko vozilo koje Hitna služba ima zahvaljujući redovnim donacijama Ministarstva zdravlja. Dovoljan broj vozila je neophodan za rad Hitne službe jer pokrivamo veoma razuđen teren sa 54.000 stanovnika. Osim hitnih stanja na koja moramo da izađemo i da na licu mesta pružimo pomoć, prevozimo i životno ugrožene pacijente do zdravstvenih ustanova u Beogradu, tako da je ovo vozilo više nego dobrodošlo i nadam se da će se dobra saradnja s nadležnim ministarstvom nastaviti i ubuduće – kaže dr Dušica Milovanović, direktorka Doma zdravlja „Mladenovac”.

Ona je zahvalila i Opštini Mladenovac koja je učestvovala u svim dosadašnjim projektima ove zdravstvene ustanove i pomagala u situacijama kada je pomoć bila potrebna.

Osim za dom zdravlja, Ministarstvo je obezbedilo nova vozila i za Gerontološki centar i Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu.

Članica Opštinskog veća Suzana Vasić istakla je da će zahvaljujući tome rad ove tri važne ustanove ubuduće biti znatno olakšan.