četvrtak, 9. jun 2022.

„Čistoća” nastavlja sa suzbijanjem odraslih formi komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Tretmanima sa zemlje i vode sutra će od 18.30 do ponoći biti tretirane sledeće lokacije: Miljakovačka šuma, Miljakovački vinogradi, Sunčani breg, Velika Moštanica, Rucka, Zabran – Obrenovac, Ada Huja, Višnjica, Slanci, Veliko selo, Lešće, Jajinci, Kumodraž selo, Miljakovac, Resnik, Petlovo brdo, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo, Umka i Ostružnica.

Ekipe „Gradske čistoće” za termalno zamagljivanje koriste preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Građani nisu u opasnosti od upotrebe preparata tokom akcija suzbijanja odraslih formi komaraca.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs