ponedeljak, 8. avgust 2022.

Novi kontejneri na Savskom vencu

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” nastavlja akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera potpuno novim na teritoriji beogradskih opština, saopštili su iz ovog preduzeća.

Zamenjeno je 38 dotrajalih kontejnera u opštini Savski venac. Ovi kontejneri su zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima zapremine 1,1 kubika koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica.

Svi novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni.

U glavnom gradu, u ovom trenutku, postoji nešto više od 30.000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u deset gradskih opština koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća”. 

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno. Cilj „Gradske čistoće” jeste čistiji, lepši i zdraviji grad za sve njegove građane i posetioce. Ovi sudovi su gradski inventar i pripadaju svim Beograđanima. Budući da predstavljaju jednu od ključnih karika u održavanju higijene grada, JKP „Gradska čistoća” apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji. To znači da se u ove kontejnere ne odlaže šut i drugi građevinski otpad, ni kabasti otpad, ni nedovoljno ugašeni pepeo i žar, što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja, navodi se u saopštenju.