utorak, 9. avgust 2022.

Oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica

Crveni krst realizuje program oporavka dece iz socijalno ugroženih porodica iz Beograda u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje.

Sutra, u 8.30 časova, sa okretnice na Studentskom trgu kreće na oporavak druga grupa koju čini šezdeset osmoro dece iz opština Obrenovac, Surčin, Savski venac, Zvezdara, Čukarica i Sopot. Istog dana, u večernjim časovima, iz Mitrovog Polja se sa oporavka vraća prva grupa dece. Deca će u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje boraviti do 16. avgusta. Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad izvršile izbor dece, uzrasta od 10 do 13 godina, iz socijalno ugroženih porodica.

O mališanima će za vreme njihovog boravka u Mitrovom Polju brinuti četiri vaspitača, dva volontera i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostima i kupanje u bazenu učiniće oporavak mališanima nezaboravnim.

Crveni krst Beograda je uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Infostan tehnologije” inicirao da uz julske račune građani dobiju i uplatnicu Crvenog krsta Beograda sa pozivom da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za oporavak 200 siromašne i bolesne dece.

U prvih nedelju dana ovogodišnje akcije pozivu se odazvalo 609 domaćinstava i uplaćeno je 410.345,00 dinara. Od 8. avgusta, pri uplati donacija za oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica, fizička lica neće plaćati provizije u Komercijalnoj banci i Poštanskoj štedionici, čime ove ustanove daju doprinos našoj akciji.

Crveni krst Beograda zahvaljuje sugrađanima na iskazanoj solidarnosti, navodi se u saopštenju.

Sve bliže informacije građani mogu dobiti na sledeće brojeve telefona: 2620-616, 3032-115 (lokali 400 ili 410) i na 063/291-065 (Julija).