petak, 12. avgust 2022.

Ekipe „Čistoće” u ponedeljak nastavljaju suzbijanje komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i u ponedeljak, 15. avgusta, nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje.

Od 21 čas do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokalitetima: Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Banjička šuma, Centralno groblje, SP „Jajinci”, Zemljoradnička ulica, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Pirandelova ulica i Ulica Koste Trifkovića – Zeleno brdo.

Za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje, ekipe „Gradske čistoće” koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe, preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.