četvrtak, 18. avgust 2022.

Novi sastav Štaba za vanredne situacije Grada Beograda

Odbornici Skupštine grada usvojili su Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.
Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da se rešenje donosi u skladu sa Zakonom o glavnom gradu, Statutom Grada Beograda, Zakonom o smanjenju rizika i katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

– Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, u skladu sa već usvojenim zakonskim rešenjima, predložio je obrazovanje Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda. Sve ovo se radi kako bi gradski štab nastavio da sprovodi sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonom. Neophodno je da Gradski štab uvek bude ažuran, da doprinosi sigurnosti, bezbednosti i očuvanju zdravlja građana Beograda – rekao je Glavaš.

On je rekao da su sva lica koja su danas izabrana, kao što su vršioci dužnosti direktora komunalnih preduzeća i vršioci dužnosti gradskih sekretara, članovi Gradskog štaba za vanredne situacije kako bi Štab radio u punom kapacitetu i bez zastoja. 

Odbornici su usvojili i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. Obrazlažući ovu odluku, podsekretarka za kulturu Gordana Goncić rekla je da su razlozi za donošenje ove odluke sadržani u potrebi da se dopune liste stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. 

– U pitanju su dve nove manifestacije – „Beogradsko leto” i „Beogradska zima”. Navedene manifestacije u svom sastavu imaju više programa i festivala koji se već duži niz godina uspešno realizuju u Beogradu. Ulaskom u red stalnih manifestacija povećao bi se doprinos navedenih manifestacija kulturnom životu Beograda – rekla je Gordana Goncić. 

Gradski odbornici usvojili su i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni i dopuni Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća”, kao i Odluku o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite „Prihvatilište za odrasla i stara lica”.