petak, 25. novembar 2022.

Šapić: Grad Beograd će uvek stati uz penzionere

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas Gradsku organizaciju penzionera gde je sa predstavnicima svih 17 opština razgovarao o nabavci i podeli paketa solidarne pomoći.

Šapić je ovom prilikom istakao da u vreme dok je bio predsednik opštine Novi Beograd nije krio da se, kako je rekao, najbolje osećao u društvu ljudi trećeg doba, te da su oni, bez obzira na njihove godine, emitovali pozitivniju energiju i pokazivali veći entuzijazam od dvadesetogodišnjaka. 

– Slična stvar je i sa decom. Za vreme mog mandata na Novom Beogradu, najviše projekata je urađeno upravo za ove dve kategorije stanovništva. Ovakvi sastanci nisu novost za mene i trudiću se da, kad god budem u prilici, imam komunikaciju sa penzionerima. Nisam čovek koji olako daje obećanja, ali ukoliko bude prilike, sigurno ću se potruditi da obezbedim dodatne pogodnosti za penzionere – naglasio je prvi čovek prestonice.

On je istakao da obećanje ima smisla samo ako postoji objektivna šansa da bude ispunjeno. 

– Davanje neutemeljenih obećanja i olako izgovaranje reči, koje dobro zvuče u datom trenutku, suštinski predstavljaju nepoštovanje prema ljudima kojima se obraćate, ali i prema samom sebi. Trudim se da po tom pitanju budem obazriv, iako moram da priznam da se i meni ponekad omakne da kažem neke reči više nego što je potrebno, najviše zbog želje da nešto dobro bude urađeno. Primera radi, nisam mnogo govorio o rekonstrukciji brojnih ulica u gradu koje treba da budu završene do 15. decembra, jer želim da o tome govorim tek kada posao bude završen. Suštinski, želim da vratim poverenje u izgovorenu reč – naglasio je gradonačelnik.

On je rekao da će Grad Beograd uvek stati uz penzionere, jer da nije bilo njih, ne bismo danas imali ni ovakvu državu ni grad. 

– Funkcija gradonačelnika mi omogućava da pokušam da uradim što više, zbog čega vas pozivam da uputite svoje predloge i sugestije. Sve što budemo u mogućnosti da implementiramo, sigurno ćemo uraditi. Vaša generacija je najracionalnija i od penzionera sam uvek dobijao najmanje nerealnih zahteva. Razlog za to je sigurno veliko životno iskustvo koje imate i koje vam ne dozvoljava da olako izgovarate određene reči. Svestan sam da kada čujem neki zahtev od penzionera, znam da je pre toga sve to „tri puta premereno” – rekao je Šapić.

Tom prilikom gradonačelnik je sa predsednicom Gradske organizacije penzionera Ružicom Belanović i predsednicima opštinskih organizacija razgovarao o poboljšanju uslova rada i unapređenju usluge svojim članovima. 

Napomena: obraćanje gradonačelnika možete preuzeti sa linka

https://wetransfer.com/downloads/6b7e38d371b23968453ab2ce402a302520221125113629/c715402b041d8522a54048183763ad6820221125113629/bac3c2

Pokrivalice događaja možete preuzeti sa sledećeg linka:

https://we.tl/t-e89wnsDsBF