petak, 2. decembar 2022.

Treća sezona ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” najavljuju za petak, 9. decembar, u 19 časova koncert kamernog ansambla „Novosadski tango kvintet”, šesti u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Kamerni ansambl „Novosadski tango kvintet” čine Vladimir Ćuković, violina, Vladimir Jakovljević, gitara, David Klem, klavir, Fedor Ruškuc, kontrabas, i Dragana Kuzmanović, harmonika. Na programu su kompozicije slavnog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, zaslužnog za svetsku popularizaciju tanga. Pored Pjacolinih kompozicija, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već od subote, 10. decembra. Takođe, na tom kanalu se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa.