petak, 2. decembar 2022.

Jesenja akcija pošumljavanja na Savskom vencu

U okviru jesenje akcije sadnje drveća na Savskom vencu, predsednik opštine Miloš Vidović sa saradnicima posadio je sadnice platana i brekinje (sorbus torminalis) na prostoru Dedinjskog parka, saopštili su danas iz te opštine.

On je istakao da Opština Savski venac nastavlja sa pošumljavanjem, a u cilju više zelenila i čistijeg vazduha.

– Opština Savski venac prepoznala je značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite životne sredine. Ove godine opredelili smo znatno veća sredstva u budžetu kada je oblast ekologije u pitanju. U pitanju je više od 10 miliona dinara jer se trudimo da damo doprinos, te budemo primer i ostalima – izjavio je Vidović.

On je poručio da svi treba da se ujedine oko očuvanja prirode.

– Za dobrobit sadašnjih i budućih generacija nastavićemo da sprovodimo aktivnosti koje daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života – naveo je Vidović.

U okviru jesenje akcije sadnje drveća, na inicijativu građana posađeno je i nekoliko stabala lipe u dvorišnom kompleksu između zgrada u Ulici kralja Milutina.

Akcija sadnje sprovedena je uz stručnu nadležnost JKP „Zelenilo – Beograd” pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta, navodi se u saopštenju.