ponedeljak, 5. decembar 2022.

Udvostručena ušteda energije u opštinskim službama Zemuna

Otkada je stupio na snagu Predlog preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije Ministarstva rudarstva i energetike, stručne službe Gradske opštine Zemun projektovale su metodologiju uštede koja se primenjuje od 1. septembra ove godine i koja je postigla vidan učinak. Naime, u oktobru i novembru postignuta je ušteda od 31 odsto, čime je udvostručena štednja, od preporučenih 15 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, saopštavaju iz ove opštine.

Uštede električne i toplotne energije su ostvarene u opštinskom zdanju koji je glavni administrativni centar, u mesnim kancelarijama, odnosno mesnim zajednicama, u Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici gde su smešteni šalteri opštinske administracije, matične službe, Nacionalne službe za zapošljavanje i pošta, a da pri tome nije narušena efikasnost u radu.

Takođe, uštede su ostvarene i u prostoru Kancelarije za mlade, galerijskom prostoru i svečanoj sali Gradske opštine Zemun u Kosovskoj ulici 9, što nije uticalo na kvalitet realizovanih kulturno-umetničkih programa.

Metodologiju štednje električne i toplotne energije Gradske opštine Zemun primenjuju i mnogobrojne javne ustanove u Zemunu kako bi se postigli značajniji efekti ušteda na teritoriji opštine.

Svi zainteresovani na sajtu GO Zemun mogu da pogledaju edukativni film „Štedi energiju”, te saznaju na koji način je moguće ostvariti realne uštede u domaćinstvima, saopštavaju iz Opštine Zemun.