četvrtak, 8. decembar 2022.

Novogodišnji humanitarni bazar Volonterskog servisa Zvezdare

Volonterski servis Zvezdare u subotu, 17. decembra, od 12 do 18 časova u TC „Aviv park Zvezdara” organizuje tradicionalni Novogodišnji humanitarni bazar. 

Na Bazaru će biti izloženi novogodišnji ukrasi, upotrebni predmeti od tekstila, setovi, nadstoljnaci, podmetači, unikatne čestitke i antikovid maske, umetničke minijature nastale na radionicama Škole slikanja za seniore, nakit i različiti predmeti kojima možemo da obradujemo bliske osobe prilikom predstojećih prazničnih darivanja, podmetači, ramovi za slike, drvene kutije, bukmarkeri, magneti… Reč je o radovima koji su nastali na kreativnim radionicama Volonterskog servisa Zvezdare, ali i saradnika i socijalnih partnera sa kojima ovaj servis tokom cele godine realizuje različite programe podrške za sugrađane svih generacija iz udruženja Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i HO Hleb života.

Istovremeno, u istom terminu, volonterke će voditi kreativne radionice namenjene najmlađima na kojima će zajedno praviti novogodišnje čestitke, ukrase i poklone. Sve što naprave na radionicama, autori će svoje radove poneti kući. Nije potrebno posebno prijavljivanje za učešće na radionicama.

Materijal za radionice obezbedila je Gradska opština Zvezdara, a deo materijala su donirali diplomirani pravnici, generacija 1977. godine Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta.

Praznici su prilika da poklanjamo i budemo humani. Zbog toga će sav prihod sa Bazara biti izdvojen u humanitarne svrhe, za pomoć porodicama dečaka Viktora i Sergeja koje se godinama bore za njihovo bezbrižno detinjstvo, koliko im bolesti to dozvoljavaju. Pozivamo sugrađane da posete Bazar i obraduju sebe i bliske osobe unikatnim poklonima, ali i da učestvuju u još jednoj humanitarnoj akciji Gradske opštine Zvezdara.