četvrtak, 23. februar 2023.

Otvoren prvi dečji eko-park na Savskom vencu

Savski venac dobio je prvi dečji eko-park, izgrađen na prostoru Topčiderskog parka, saopšteno je iz ove opštine.

Otvaranju parka prisustvovao je predsednik opštine Miloš Vidović, koji je izrazio zadovoljstvo što je zelenu oazu u Topčideru sada upotpunio prostor za dečju zabavu.

– Park je izgrađen od prirodnih materijala i po ekološkim standardima. Zahvaljujem Ministarstvu zaštite životne sredine zato što je pomoglo izgradnju eko-parka, koji će puno značiti građanima Savskog venca. Ovaj inovativni ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku, koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane. U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi – rekao je Vidović.

On je podsetio da je na teritoriji Savskog venca u proteklih sedam godina izgrađeno i obnovljeno blizu 20 dečjih igrališta i sportskih terena, što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet.

– Želimo da život i odrastanje dece učinimo što kvalitetnijim i da im obezbedimo najbolje uslove. U skladu sa tim usmerićemo ulaganja u uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će nam biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine – dodao je Vidović.

U okviru projekta obnovljene su i pristupne staze ovog dela Topčiderskog parka, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa o tome da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.