utorak, 14. mart 2023.

Proglašeni opštinski pobednici „Pažljivkove smotre”

U okviru takmičenja „Pažljivkova smotra”, u kojem su učestvovali predškolci iz 24 vrtića i učenici prvog i drugog razreda iz 11 osnovnih škola u Zemunu, u finalnom kvizu o bezbednosti saobraćaja i poznavanju propisa učestvovali su najbolji među najboljima iz vrtića „Zvrk”, „Lazar”, „Pepeljuga” i osnovnih škola „Branko Radičević”, „Lazar Savatić”, „Sonja Marinković”, „Gornja Varoš” i „Stanko Marić”.

Finalnom takmičenju u Osnovnoj školi „Mihajlo Pupin” prisustvovali su predstavnici Opštine Zemun i Agencije za bezbednost saobraćaja koji ovo takmičenje organizuju već tradicionalno u saradnji sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja.

U kategoriji finalista predškolskog uzrasta pobedili su mališani iz vrtića „Zvrk”. U kategoriji đaka prvaka, kao poznavaoci snalaženja u saobraćaju najbolji su bili učenici iz OŠ „Lazar Savatić”, dok su među učenicima drugih razreda pobednici iz OŠ „Sonja Marinković”.

Prilikom realizacije svake od faza projekta, deca su pokazala zavidno poznavanje pravila za bezbedno učešće dece u saobraćaju. Učenicima su na programu bile igre u formi kviza, prilagođene njihovom uzrastu, uz asistenciju dobro poznatog „Pažljivka”. Iako ekipe sada čeka da pokažu svoje znanje na regionalnom, a zatim i na republičkom takmičenju, ono što su do sada pokazale ukazuje na to da je cilj ovog takmičenja postignut, što znači da će bezbednost u saobraćaju biti podignuta na viši nivo, saopšteno je iz Opštine Zemun.