petak, 17. mart 2023.

Savski venac bogatiji za dvadeset stabala platana

U susret Svetskom danu šuma, danas su predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa građanima posadili dvadeset novih sadnica platana na zelenoj površini u blizini Osnovne škole „Vojvoda Radomir Putnik”.

– Ovaj ekološki projekat učiniće da posetioci uživaju u prirodi i čistom vazduhu, a još jednu zelenu oazu upotpunio je ozelenjen prostor koji će mnogo značiti građanima Savskog venca. Želimo da pošaljemo poruku o važnosti ekologije i kao Opština nastavićemo da se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini, jer je pošumljavanje važno za njenu zaštitu i čistiji vazduh na našoj opštini. Svakog dana Savski venac postaje bogatiji za sve veći broj stabala i zelenih površina. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode – izjavio je Miloš Vidović.

Opština organizuje brojne aktivnosti i ličnim primerom pokazuje kako se čuva priroda i brine o zaštiti životne sredine. Kao centralna gradska opština, Savski venac prioritetno brine o ovom prirodnom bogatstvu prema kojem se svesno, savesno i pravilno ophodi, kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine. Tim povodom, Vidović je istakao neprocenjivu vrednost koju ima svako zasađeno drvo u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo i dodao da će dalja ulaganja biti usmerena na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će ostati projekti usmereni na zaštitu životne sredine.

– Ova akcija je važna, jer smo danas dali svoj doprinos i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Nastavićemo da naše aktivnosti usmeravamo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina na teritoriji naše opštine – rekao je predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić i poručio da je Opština Savski venac prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštiti životne sredine. 

Za dobrobit sadašnjih i budućih generacija, Savski venac redovno realizuje projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života.

Akcija sadnje sprovedena je na icicijativu građana i Opštine Savski venac, a uz stručnu realizaciju i nadležnost Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd”, pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.