ponedeljak, 27. mart 2023.

Počelo čišćenje lokacije na kojoj se nalazi „Beograd bašta”

Predsednik gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić prisustvovao je danas početku koordinirane aktivnosti na čišćenju lokacije na kojoj se nalazi „Beograd bašta” u Bregalničkoj ulici, saopšteno je iz ove opštine.

Akciju realizuju Sekretarijat za inspekcijske poslove, Komunalna inspekcija GO Zvezdara, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Zelenilo – Beograd”, JKP „Parking servis” i Komunalna milicija, a događaju je prisustvovao veliki broj zainteresovanih građana koji su podržali ovu akciju.

Vladan Jeremić zahvalio je prisutnim građanima što su podržali ovu aktivnost, istakavši da je 17. marta u Opštini Zvezdara održana tribina na temu „Izrada plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Kajmakčalanske, Bregalničke, Svetomira Nikolajevića i Silvija Kranjčevića” čiji je cilj bio dogovor s građanima u vezi sa uređenjem lokacije na kojoj se nalazi „Beograd bašta”.

– Čišćenje ove lokacije je prva od aktivnosti koja je dogovorena s građanima na tribini u Opštini. Nakon izmene navedenog plana, u skladu sa zakonskom regulativom, tokom ove godine očekujemo i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na navedenoj parceli, dok u toku sledeće godine treba očekivati i uređenje iste, uz poštovanje želja građana. Drago mi je što je danas veliki broj prisutnih građana pokazao svoje oduševljenje i zahvalnost zbog aktivnosti čišćenja, koju realizujemo poštujući ono što je dogovoreno – rekao je Jeremić i pozvao zainteresovane građane da i dalje svoje predloge i sugestije za uređenje ove lokacije šalju Opštini na imejl-adresu: info@zvezdara.org.rs.