utorak, 30. maj 2023.

Tradicionalna akcija podele auto-sedišta u Zemunu

U organizaciji Gradske opštine Zemun – Saveta opštine Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i Agencije za bezbednost saobraćaja u Svečanoj sali opštine održana je 29. maja obuka roditelja o bezbednoj upotrebi dečjih auto-sedišta. Istog dana im je podeljeno više od 100 dečjih auto-sedišta, saopštili su iz Opštine Zemun.

Tradicionalnoj akciji, koja se realizuje već četiri godine zaredom, prisustvovali su pomoćnica predsednika opštine Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta Gradske opštine Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima Sava Mišković i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković sa saradnicima.

– Potrudili smo se da unapredimo sistem podele na mesečnom nivou. Usaglasili smo nabavku sa potrebama, to jest sa prijavama roditelja. Procene su da na osnovu prethodnih godina besplatno podelimo između 400 i 500 dečjih auto-sedišta – izjavila je Andrijana Kukolj i pomenula da je Opština Zemun ove godine formirala Savet za brigu o deci i porodici, kako bi se i na lokalu sprovodile mere politike Vlade Republike Srbije usmerene na očuvanje porodice. 

Takođe, najavljena je još jedna akcija Opštine Zemun kao podrška porodici, a to je podela bebi-paketa, u sklopu projekta „Bebo, dobro došla u Zemun” svim bebama rođenim na teritoriji ove opštine.

Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, ističe da oko 75 posto roditelja u Zemunu prevoze svoje mališane u bezbednosnim sedištima, što je rezultat saradnje sa Savetom GO Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i edukacije roditelja. 

Tokom ovog meseca, Opština Zemun je podelila oko 200 sedišta, a akcija će biti nastavljena i u narednim mesecima.