sreda, 7. jun 2023.

Nikodijević primio doskorašnjeg guvernera Salcburga

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević razgovarao je danas u Starom dvoru sa predstavnikom Parlamenta regiona Salcburga Francom Šausbergerom.

– Dobili smo poziv da i Beograd bude član Regionalnog odbora Instituta regiona Evrope. S obzirom na to da su članovi te institucije gradovi centralne i jugoistočne Evrope koji dele slična iskustva i probleme, smatramo da postoje uslovi da se povezivanjem i razmenom iskustava unapredi sistem lokalne samouprave. Pozvani smo na godišnji kongres u Salcburgu i nama je drago što ćemo biti u prilici da i na ovaj način sarađujemo sa gradovima Evropske unije i tako postanemo deo širih evropskih integracija – istakao je Nikodijević.

Tokom razgovora, Nikola Nikodijević upoznao je gosta iz Austrije sa najvećim pokrenutim projektima u glavnom gradu a na sastanku se govorilo i o načinima korišćenja evropskih fondova, funkcionisanju gradskih javnih i komunalnih preduzeća, zaštiti životne sredine i drugim pitanjima od značaja za funkcionisanje lokalne samouprave.