sreda, 7. jun 2023.

Obnovljene fasade na Savskom vencu

Na inicijativu građana, stambene zgrade u Vojvode Milenka 36 i na uglu Gavrila Principa i Jug Bogdanove ulice dobile su nove, obnovljene fasade zahvaljujući bespovratnom sufinansiranju radova u stambenim zajednicama koje sprovodi Opština Savski venac putem javnog konkursa. 

Predsednik opštine Miloš Vidović obišao je danas završne radove i tom prilikom razgovarao sa stanarima i upravnicima stambenih zajednica. Naglasio je da je na Savskom vencu do sada obnovljeno više desetina fasada i preko 130 ulaza stambenih zgrada zahvaljujući inicijativi Opštine i dobroj saradnji sa nadležnim gradskim institucijama, sve sa ciljem da građani žive u lepšem, uređenijem i čistijem okruženju. 

Opštinsko rukovodstvo svakodnevno komunicira sa građanima i trudi se da, u skladu sa nadležnostima, reši sve probleme, jer dotrajale fasade ne samo da narušavaju izgled Savskog venca nego i ugrožavaju bezbednost građana. Savski venac je prva opština koja je sugrađanima omogućila unapređenje svojstava zgrada, a u planu je nastavak rešavanja tekućih problema, još bolja realizacija planiranih aktivnosti, kako bi se obezbedio kontinuirani rast i razvoj opštine i još bolja i uređenija sredina za život, navedeno je u saopštenju iz ove opštine.