sreda, 7. jun 2023.

Dodela nagrada „Moj ljubimac” i akcija udomljavanja pasa

Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Veterina Beograd”, organizovao je sedmi po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac”. Na konkurs je stiglo oko 170 fotografija i 300 pesama i priča dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske.

Dodela nagrada, revija kućnih ljubimaca i program za decu biće održani u subotu, 10. juna, u 11 časova, na platou Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8). Najbolje fotografije, pesme i priče, po mišljenju fotografa Aleksandra Despotovića i pisca Slobodana Stanišića, biće objavljene na sajtu centra i u posebnom broju digitalnog časopisa „Čika Jova Zmaj”.

U programu učestvuju nagrađeni mladi pesnici – pobednici literarnog konkursa, Peđolino, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd sa dirigentom mr Nevenom Ivanović, kao i Vokalna grupa Dečjeg kulturnog centra Beograd „Nađi svoju zvezdu”, koju vodi dirigent i muzički pedagog Snežana Despotović.

U okviru programa, JKP „Veterina Beograd” organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila, a svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete.