utorak, 26. mart 2024.

Beograd u fokusu renomiranih italijanskih medija

Povodom prezentacije Beograda u okviru poslovnog događaja „Aviareps RoadShow 2024” u Milanu, o našoj prestonici pisali su renomirani mediji specijalizovani za turizam, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Časopis „Travel Quotidiano” poziva italijanske turiste da otkriju sve što grad nudi. Navode da je Beograd lociran na ušću dveju reka i da fascinira posetioce svojom živopisnošću, gostoprimljivošću i srdačnom atmosferom. „Jedan od najstarijih gradova u Evropi, Beograd nudi jedinstven spoj istorije, kulture, tradicije i modernog duha”, navodi se u članku.

Čuveni magazin „Guida Viaggi” piše da se Beograd smatra „rastućom zvezdom na internacionalnoj mapi gradova za produženi vikend”, nudeći aktivni gradski odmor, kulturne sadržaje u kombinaciji sa gastronomijom koja je spoj balkanske kuhinje i mediteranskih uticaja, kao i veoma živ noćni provod. Sve to je moguće iz osam italijanskih gradova direktnim letovima „Er Srbije”.

Magazin „TTG Italia” ističe da Beograd nije samo destinacija za vikend-odmor već i poslovni turizam, i to zahvaljujući dobroj infrastrukturi, hotelima, aerodromu „Nikola Tesla” koji je prošle godine prevezao rekordnih 7,94 miliona putnika, kao i činjenici da se uveliko priprema da ugosti svetsku izložbu „Ekspo 2027”.

Portal „Quality Travel” je dao detaljni opis turističke ponude naše prestonice, kao što su turističke atrakcije, muzeji, hoteli, te brojne lokacije koje treba posetiti.

„Beograd je rastuća destinacija sa značajnim povećanjem dolazaka i noćenja kako u segmentu ‘leisure’ tako i MICE turizma”, uvod je u članak u „Mission Mice Travel” koji daje brojne razloge za posetu Beogradu i preporuke šta u njemu posetiti.

Tokom radionica održanih u Milanu, a zatim i Rimu i Napulju, ostvareni su kontakti sa izuzetno velikim brojem turoperatora i turističkih agencija kojima su predstavljene mogućnosti organizovanja individualnih, grupnih, poslovnih i specijalizovanih putovanja u Beograd i Srbiju.

Imajući u vidu činjenicu da nacionalna avio-kompanija „Er Srbija” ove godine leti iz osam italijanskih gradova u Beograd, kao i značajan porast u broju dolazaka i noćenja italijanskih turista (porast od 34 odsto u dolascima i 32 odsto u noćenjima u 2023), učešće na ovom događaju bilo je od izuzetnog značaja za dalji razvoj italijanskog tržišta, navode iz Turističke organizacije Beograda.