petak, 29. mart 2024.

Dvadeset deveti sajam hortikulture BeoPlantFair

Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, 29. po redu, održaće se pod nazivom „Bašta u srcu grada” od 4. do 7. aprila na Beogradskom sajmu u halama 1A i 2A i na otvorenom prostoru sajma. 

Ovogodišnju manifestaciju obogatiće tri velike tematske izložbe: 27. izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode”, 12. izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 8. izložba organske proizvodnje Organic Fest.

Sajam hortikulture nudi sve što je potrebno ljubiteljima hortikulture, donosi najnovije trendove i inovacije, bogatstvo raznolikosti biljaka i savete stručnjaka o održavanju vlastitih vrtova. 

Izložbena ponuda obuhvatiće sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu.

Promotivno lice ovogodišnjeg sajma je Dejan Dragićević.

Celokupan program sajma raspoređen je u četiri celine: flora, zeleni dizajn, darovi prirode i Organic Fest i MotoPlantExpo.

Za učesnike sajma i ove godine predviđene su nagrade stručnog žirija za raznovrsnost, kvalitet i prezentaciju prikazanih sadržaja.

Ove godine, karta kupljena za ovaj sajam važi i za 44. međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, koji se održava u halama 1 i 4.