četvrtak, 18. april 2024.

Šapić na ceremoniji otvaranja Evropskog prvenstva u boksu: Beograd je uvek bio i ostao grad sporta

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić na ceremoniji svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u boksu, koje se u narednih deset dana održava u našem glavnom gradu, rekao je da mu je lično uvek drago kada je među sportistima i da je Beograd uvek bio i ostao grad sporta. 

– Mnogo takmičenja smo organizovali i siguran sam da će i ovo da protekne u najboljem mogućem redu i ćemo biti ponosni na organizaciju. Siguran sam i da će biti sjajnih borbi i dobrih rezultata, kao i da će se svi gosti u našem lepom gradu dobro osećati i da će steći nova prijateljstva. Kako krilatica glasi, boks je plemenita veština i  karakteriše ga velika hrabrost. To je borba pravih šampiona, koji su spremni mnogo da izdrže, mnogo udaraca da prime, a da ostanu na nogama i da nastave da se bore. Zato se pored plivanja i atletike, boks smatra jednim od suštinskih, bazičnih sportova jer se u njemu ogleda čitav jedan život. Način na koji se pristupa boks meču jeste način na koji se pristupa životu – istakao je Šapić. 

On je takmičarima poželeo mnogo sportske sreće i postizanje vrhunskih rezultata, uz obećanje da će grad uraditi sve da se ovde lepo osećaju. 

– Neka na kraju, kao i uvek, pobedi sport, pobedi boks – poručio je Šapić. 

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, poželeo je dobrodošlicu gostima iz čitave Evrope, koji će, kako je naveo, boksovati za svoje snove, medalje i da pokažu u najboljem svetlu kakav je ovo sport. Zahvalio je Olimpijskom komitetu Srbije, resornom ministarstvu, Gradu Beogradu i Šapiću lično, kao i predstavnicima naše države, evropskih i svetskih boks organizacija na svesrdnoj pomoći svih ovih godina.  

– Bokserski sport pokazuje koliko je važan za razvoj i onog koji ga trenira i onog koji ga gleda. Pokazuje da nije važno koliko jako možemo da udarimo i u životu i u ringu već koliko jak udarac možemo da primimo i da se podignemo – kazao je Borovčanin, navodeći da veruje da će naši bokseri ostaviti srce u ringu i pokazati kako se bori za sebe, svoju porodicu, grb, himnu, zastavu, Srbiju. 

Zoran Gajić, ministar omladine i sporta, istakao je da je u našoj zemlji u poslednjih desetak godina organizovano više od 25 velikih takmičenja, na evropskom i svetskom nivou. Takmičarima je poželeo fer borbu, a publici da uživa u svakako najinteresantnijoj od svih borilačkih veština.  

Čestitke na odličnoj organizaciji i mnogo sreće takmičarima na svečanom otvaranju uputili su i Joanis Filipatos, predsednik Evropske boks federacije, i Aduk Abakarov, potpredsednik Svetske boks federacije. 

Tokom deset dana takmičenja u hali „Aleksandar Nikolić” oko četiri stotine asova plemenite veštine iz 34 zemlje Evrope nadmetaće se za medalje i titulu evropskog šampiona. 

Napomena: video-materijal sa događaja možete preuzeti sa linka:

https://wetransfer.com/downloads/b418fbc90ae5e2df6a0c6cefe37682f020240418193329/98e30486e98c7da96e678521508413ec20240418193330/8b712a