četvrtak, 25. april 2024.

Puštanje u rad cevovoda na Čukarici i očitavanje vodomera u Vrčinu

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Čukarica, sutra od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači u naseljima Velika Moštanica i Rucka, kao i u brojnim ulicama u Sremčici. Kako je najavljeno iz „Beogradskog vodovoda”, u potonjem naselju vodu neće imati potrošači u Obrenovačkoj ulici, Porodice Živković, Porodice Radojčić, Takovskog grofa, Porodice Milosavljević, Mijatovih njiva, Porodice Božić, Graničkoj, Čedomira Popovića, Porodice Mitrović, Lepinskoj, Zlatnih rukoveti, Ljubice Kujundžić, Stefana Brankovića, Leposavićkoj, Petra Jokića, Lozičkoj, Kneza Mihajla Viševića i u Ulici Ilije Vukićevića.

Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne, a iz „Vodovoda” apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode. 

Najavljeno je i da će ekipe ovog preduzeća u subotu i nedelju, 27. i 28. aprila, očitavati vodomere u naselju Vrčin. Pozivaju se svi stanovnici ovog naselja, kao i vlasnici vikendica da izađu u susret BVK „čitačima” kako bi im pomogli da ova akcija protekne u atmosferi međusobne saradnje. U slučaju loših vremenskih uslova, akcija će biti odložena za prvi naredni period kada vremenski uslovi budu prihvatljivi za očitavanje. 

Iz JKP-a „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole sve potrošače da ekipama omoguće pristup vodomernim skloništima (šahtovima, podrumima...), zatim da vodomerna mesta budu dostupna i čista, da kapije dvorišta ili podruma u kojima se vodomeri nalaze budu otključana, kao i da vozila budu parkirana van šahtova, da bi očitavanje vodomera bilo efikasnije. Saradnjom „Beogradskog vodovoda” i korisnika usluga unapređuje se rad i kvalitet pruženih usluga na obostrano zadovoljstvo. Zajedničkom akcijom, vodomeri će biti očitani u najkraćem mogućem periodu, a računi pravovremeno dostavljeni svim potrošačima. 

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Servisnom centru Grada Beograda na broj 11-0-11 ili na besplatni broj telefona za sve pozive iz fiksne telefonije 0800/11-00-11. Obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web-adresi www.bvk.rs.