petak, 26. april 2024.

Ponuda Beograda na prvom Međunarodnom sajmu turizma u Sarajevu

Turistička organizacija Beograda od 25. do 27. aprila predstaviće ponudu naše prestonice na prvom Međunarodnom sajmu turizma u Sarajevu, pod nazivom „Sarajevo destination festival”. Sajam će se održati u SKP centru „Skenderija” i, pored promocije turističke ponude učesnika, obuhvatiće niz poslovnih sastanaka, radionica, konferencija i stručnih predavanja.

Posetioci će na štandu TOB-a imati priliku da se bliže upoznaju sa ponudom za gradski odmor u Beogradu i svim mogućnostima za putovanje koja su na raspolaganju turistima iz BiH, koji se inače već godinama nalaze na listi top 10 kada je u pitanju turistički promet Beograda. Prema broju dolazaka u Beograd u prethodnoj godini, turisti iz BiH zauzimaju četvrto mesto, dok po broju ostvarenih noćenja osmo mesto.

Kulturna i gastronomska ponuda, ponuda za aktivni odmor, poznate turističke znamenitosti i gradske ambijentalne celine naći će se u fokusu prezentacije TOB-a na ovom sajmu koji će, pored sajamskog dela, obuhvatiti i poslovne sastanke. 

Posebna pažnja biće posvećena letnjoj turističkoj ponudi Beograda, sa naglaskom na letnje gradske manifestacije koje posebno privlače turiste iz regiona.

Na štandu TOB-a za posetioce sajma biće organizovana i nagradna igra ,,Vikend u Beogradu” sa pitanjima o našem glavnom gradu.