Tekuće aktivnosti – oktobar i novembar 2011.

Tokom oktobra i novembra 2011. Sekretarijat za dečju zaštitu nastavio je da sprovodi niz programa i praktičnih mera brige o deci predškolskog uzrasta u novoformiranim naseljima.

Redovnim sastancima i komunikacijom sa socijalnim radnicima i vaspitačima zaposlenim u predškolskim ustanovama u koje su upisana deca iz novoformiranih naselja, predstavnici sekretarijata informisani su o boravku dece u vrtiću, kako su mališani prihvatili kolektiv, kako su se uklopili i kako napreduju, da li učestvuju u svim aktivnostima, kao i o njihovom odnosu sa vaspitačima.
Pripremni predškolski program od osamnaestoro upisane dece pohađa sedamnaestoro.

Predstavnici predškolskih ustanova redovno obilaze naselja i razgovaraju sa roditeljima romske dece koja pohađaju pripremni predškolski program i sa svima je uspostavljena dobra saradnja.

U svim predškolskim ustanovama u toku je prikupljanje garderobe i obuće za zimu koju će predstavnici predškolskih ustanova podeliti deci prilikom redovne posete naseljima.

Pored ovoga, nastavljeno je i sa drugim aktivnostima, pa je tako oko 100 mališana iz svih pet naselja imalo priliku da gleda spektakl na ledu, predstavu „Princeze i heroji” u Beogradskoj areni.

Sekretarijat za dečju zaštitu će u svih pet naselja obezbediti novogodišnje paketiće za decu uzrasta do deset godina.