ponedeljak, 24. septembar 2018.

Sekretarijat za javne prihode

Oglas o prodaji nepokretnosti putem usmenog javnog nadmetanja

Sekretarijat za javne prihode grada Beograda u postupku prinudne naplate javnih prihoda iz nepokretnosti poreskog obveznika Stojković Aleksandre, sa boravištem u Štokholmu - Švedska koju zastupa zastupnik po službenoj dužnosti adv. Živadinović Ljubiša iz Beograda, ul. Bulevar oslobođenja br. 51/2, na osnovu člana 2a, 105, 108, i 109. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji („Sl. glasnik RS” br. 80/02... 30/18, u daljem tekstu: Zakon), člana 60. Zakona o finansiranju lokalne samouprave („Sl. glasnik RS” br. 62/06...104/16 – dr. zakon) i čl. 146. Zakona o opštem upravnom („Sl. glasnik RS'' br. 18/16),

objavljuje

OGLAS
o prodaji nepokretnosti putem usmenog javnog nadmetanja

1. Prvo usmeno javno nadmetanje za prodaju nepokretnosti poreskog obveznika Stojković Aleksandre sa boravištem u Štokholmu – Švedska koju zastupa zastupnik po službenoj dužnosti adv. Živadinović Ljubiša iz Beograda, Bulevar oslobođenja 51/2 i to zgrade trgovine u Ulici Mihaila Milovanovića (bivša Vojvode Mišića br. 4) opština Mladenovac (Varoš).    
Zgrada trgovine koja je predmet prodaje, upisana je u listu nepokretnosti br. 4621, Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti Mladenovac za k.o. Mladenovac, izgrađena na k.p. 1607/1, objekat pod evidencionim brojem 2, površine u gabaritu 127,00 m2.
Zgrada trgovine je uknjižena kao svojina Srojković Aleksandre, oblik svojine privatna, obim prava – celo pravo sa udelom 1/1. Objekat ima odobrenje za upotrebu.

2. Prodaja nepokretnosti se vrši putem usmenog javnog nadmetanja, a prvo javno nadmetanje zakazano je za 3. oktobar 2018. godine u 10 časova u poslovnim prostorijama Gradske uprave Grada Beograda, Sekretarijata za javne prihode, u Ulici Trg Nikole Pašića br. 6, kancelarija 413.

3. Zainteresovani ponuđači imaju pravo da najkasnije do dana održavanja javne prodaje razgledaju nepokretnost koja je predmet javne prodaje. Na usmenom javnom nadmetanju mogu učestvovati samo lica koja su položila depozit u visini od 5% utvrđene početne vrednosti, odnosno u iznosu od 353.983,10 dinara na račun izvornih javnih prihoda naplaćenih u postupku prinudne naplate kod prodaje nepokretnosti javnim nadmetanjem – evidencioni račun broj: 840-31084845-35 sa pozivom na broj odobrenja 97 910701807981715416.

4. Na prvom usmenom javnom nadmetanju nepokretnost se ne može prodati ispod 75% utvrđene početne vrednosti, odnosno ne ispod 5.309.746,60 dinara. Manja ponuda od strane ponuđača neće biti prihvaćena i depozit se vraća po zaključenju javnog nadmetanja, odnosno prodaje nepokretnosti najboljem ponuđaču.

5. Kupac na javnom nadmetanju ne može biti poreski obveznik i lice zaposleno u Sekretarijatu za javne prihode, kao ni sa njima povezana lica. 

6. Kupac – najbolji ponuđač je dužan da cenu (umanjenu za iznos položenog depozita) po kojoj mu je prodata nepokretnost uplati u roku od 8 dana od dana zaključenja usmenog javnog nadmetanja. Ako kupac ne uplati cenu za koju mu je nepokretnost prodata, prodaja se rešenjem oglašava nevažećom, a kupac gubi pravo na povraćaj položenog depozita i ne može biti ponuđač u postupku prodaje te nepokretnosti u periodu od šest meseci od isteka poslednjeg dana roka za uplatu. 

7. U slučaju da najbolji ponuđač - kupac ne uplati cenu za koju mu je nepokretnost prodata, Sekretarijat za javne prihode poziva drugog najpovoljnijeg ponuđača da se izjasni da li kupuje nepokretnost za ponuđeni iznos. Ako se drugi najbolji ponuđač pismeno saglasi sa kupovinom nepokretnosti, donosi se rešenje o prodaji nepokretnosti tom ponuđaču. 

8. Ako drugi najbolji ponuđač ne uplati iznos za koji mu je nepokretnost prodata u ostavljenom roku (ne dužem od 8 dana), prodaja se rešenjem oglašava nevažećom, a kupac gubi pravo na povraćaj položenog depozita i ne može biti ponuđač u postupku prodaje te nepokretnosti u periodu od šest meseci od isteka poslednje roka za uplatu iznosa za koji mu je nepokretnost prodata.

9. Na kupljenu nepokretnost na javnom nadmetanju ne mogu se stavljati reklamacije.

10. Ovaj oglas biće istaknut na oglasnoj tabli Opštine Mladenovac i dostavljen poreskom dužniku (zastupniku po službenoj dužnosti) i objavljen u dnevnim novinama 24. septembra 2018. godine, koje se objavljuju na teritoriji RS.