subota, 16. novembar 2019.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje „BANKOM” d.o.o.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA 
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, Masarikova 5/XI

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta Preduzeća  „BANKOM” d.o.o. iz Beograda, Bulevar Nikole Tesle 30a, doneo je rešenje kojim je data saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za preradu soje, na katastarskim parcelama br. 1/5 i 9/2 KO Rvati, na području gradske opštine Obrenovac u Beogradu, koju je  izradilo Preduzeće „HYPER SENSE” d.o.o. iz Novog Sada. 
U sprovedenom postupku utvrđeno je da je Studija o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za preradu soje, na katastarskim parcelama br. 1/5 i 9/2 KO Rvati, na području gradske opštine Obrenovac u Beogradu, izrađena u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 135/04 i 36/09) i da sadrži definisane odgovarajuće mere za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje mogućih štetnih uticaja na životnu sredinu.
Rešenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza nosioca projekta da predmetno postrojenje za preradu soje, na katastarskim parcelama br. 1/5 i 9/2 KO Rvati, na području gradske opštine Obrenovac koristi u svemu u skladu sa uslovima i merama zaštite životne sredine utvrđenim u Studiji, koje se odnose na:
1. mere koje su planirane za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje štetno uticaja na životnu sredinu, i to:
1.1. mere zaštite životne sredine predviđene tehničkom dokumentacijom;
1.2. dodatne organizacione i tehničke mere zaštite životne sredine u toku rada projekta, koje uključuju i mere zaštite u slučaju udesa;
2.program praćenja uticaja projekta na životnu sredinu (monitoring).

Overene mere zaštite životne sredine sastavni su deo rešenja o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i daju se na uvid kod tehničke kontrole glavnog projekta i tehničkog pregleda objekta.
Rešenje o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu je konačno u upravnom postupku.
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe nadležnom Upravnom sudu u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu čl. 25. i 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 135/04 i 36/09).