petak, 28. februar 2020.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu

Obaveštenje o javnom pozivu za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za socijalnu zaštitu
Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći

Objavljuje

OBAVEŠTENJE O JAVNOM POZIVU
za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja

Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu  obaveštava izbeglice i bivše izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti, da će Javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom pomoći kroz kupovinu seoskih kuća i dodele paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja (u daljem tekstu: Javni poziv), a u okviru Regionalnog stambenog programa, Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 9 – seoske kuće, biti objavljen  30. marta 2020. godine na oglasnim tablama gradskog poverenika za izbeglice, poverenika gradskih opština, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i na internet prezentaciji Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs i grada Beograda  www.beograd.rs, u odeljku „Gradski konkursi, oglasi i tenderi” .
Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno prebivalište/boravište na teritoriji grada Beograda, kroz kupovinu najmanje 15 seoskih kuća sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu. Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50% od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti). Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti na ime prodavca,  po Zakonu o ozakonjenju objekta, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.  
Javni poziv traje od 30. marta 2020. godine do 14. maja 2020. godine. Sve informacije u vezi Javnog poziva možete dobiti putem telefona: 011/3344-625 i 011/330-9750 ili u kancelariji br. 10, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, ul. 27. marta 43-45.