subota, 4. jul 2020.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA 
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, Masarikova 5

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Na zahtev nosioca projekta JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Kneza Miloša 27, Sekretarijat za zaštitu životne sredine doneo je rešenje kojim je utvrđeno da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta sanacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju „Gaj” u Barajevu, na katastarskim parcelama br. 4902/13 i 4902/12 KO Barajevo.
Istim rešenjem određen je sadržaj studije o proceni uticaja na životnu sredinu navedenog projekta, i utvrđena obaveza nosioca projekta da, u roku od godinu dana od konačnosti rešenja, podnese nadležnom organu zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 10. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 135/04 i 36/09).