sreda, 18. novembar 2020.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje JKP „Gradska čistoća” Beograd

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Masarikova 5

objavljuje

OBAVEŠTENJE

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Mije Kovačevića 4, kao nosilac projekta, podnelo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za tretman, odnosno skladištenje i ponovno iskorišćenje neopasnog otpada, na delovima katastarskih parcela br. 1034/7 i 1034/12 KO Krnjača, na području gradske opštine Palilula u Beogradu.

Poziva se zainteresovana javnost da izvrši uvid u sadržinu navedene studije, na zvaničnom sajtu grada Beograda, na dnu ove strane,  do 10. decembra 2020. godine. 

Javna prezentacija i javna rasprava o predmetnoj studiji o proceni uticaja biće održana 10. decembra 2020. godine, u 10 časova, u prostorijama Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Masarikova 5, H sprat, a u skladu sa preporučenim merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, a po pitanju korišćenja sredstava zaštite i fizičke distance prisutnih na javnoj raspravi koja se održava u zatvorenom prostoru.

Mišljenje o navedenoj studiji zainteresovana javnost može dostaviti Sekretarijatu za zaštitu životne sredine (Masarikova 5, Beograd) u roku određenom za javni uvid i izneti u toku javne prezentacije, odnosno javne rasprave.

Obaveštenje se objavljuje na osnovu čl. 20. i 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS”, broj 135/04i 36/09).