četvrtak, 9. maj 2024.

Igralište vrtića „Čarolija” zasijalo novim sjajem

Zahvaljujući Gradskoj opštini Zemun koja je finansirala projekat uređenja dvorišta vrtića u okviru Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević”, igralište vrtića „Čarolija” zasijalo je novim sjajem, saopštavaju iz ove opštine.

Mališani koji borave u ovom vrtiću, u Ulici kapetana Radiča Petrovića 26, obradovali su se novim spravama za igru.

Na betonskom igralištu vrtića „Čarolija”, površine od 200 kvadrata, postavljena je tartan podloga i nove sprave za igru, među kojima su mostić sa dva tobogana, penjalica u obliku bagera sa toboganom, gumene figure i atraktivni interaktivni paneli. 

Oko igrališta postavljene su behaton ploče, pristupne staze su uređene, a uskoro će biti završen i mali teren za basket. Pored toga, i odbojkaško igralište će biti uređeno. Naime, biće popravljena betonska podloga i postavljena plastična podna obloga na kojoj će mališani moći da igraju mali fudbal i odbojku.

Pored igrališta postavljena je informativna tabla sa uputstvima za korišćenje sprava za igru, ali na kojoj je i sadržaj sa molbom da se igralište redovno održava i sa pozivom na oprez prilikom boravka na igralištu. U narednom periodu dvorište vrtića će biti ozelenjeno novom travom i sadnicama.

Vrtić „Čarolija” ima 17 vaspitnih grupa, šest jaslenih i 11 vrtićkih. Površina objekta obuhvata više od 2.600 metara kvadratnih, dok dvorište zauzima približno 5.900 kvadrata.

Gradska opština Zemun, u saradnji sa PU „Dr Sima Milošević”, u kontinuitetu radi na obnovi objekata i dvorišta vrtića. Kao i do sada, u dogovoru sa građanima radiće se na rekonstrukciji igrališta u zemunskim naseljima, saopštavaju iz Opštine Zemun.