Memorijalni defile povodom DANA SLOBODE 2023.

U petak, 20. oktobra, u 11 časova, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović učestvovaće u memorijalnom defileu POBEDA SLOBODE (od hotela Moskva do Trga republike) koji se održava u okviru manifestacije 

DANI SLOBODE 2023

Protokol:

11 sati, hotel Moskva - početak memorijalnog defilea na čijem je čelu Počasni vod pitomaca Vojne akademije Ministarstva odbrane. Trideset pitomaca nosiće replike zastava brigada koje su učestvovale u oslobođenju Beograda. U defileu će učestvovati i predstavnici SUBNORA-a, predstavnici Grada Bograda i građani. Predstavnici SUBNORA- a će doneti slike svojih predaka koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Bograda u Drugom svetskom ratu.

11.20 sati - Na Trgu republike biće održan scensko – muzički performans BEOGRAD JE SLOBODAN u kome će učestvovati  Mali zabavni orkestar MO „Stanislav Binički“ i Dečiji hor RTS-a,  dok će u dramskom delu programa odlomke iz dela Branka Ćopića kazivati Rade Ćosić, Lidija Vukićević i Sonja Damjanović. 

„Dani slobode 2023” održaće se od 20. oktobra do 1. novembra u znak sećanja na oslobođenje Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu. Izvršni producent manifestacije je Omladinsko pozorište Dadov.

Pozivamo vas da medijski ispratite ovaj događaj.