петак, 22. март 2024.

Делови Новог Београда, Барајева и Врачара због радова без воде

Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” најавило је планиране радове на водоводној мрежи, испирање мреже и стављање у функцију новог цевовода на територији делова општина Нови Београд, Барајево и Врачар. Због планираних радова на водоводној мрежи на општини Нови Београд, у понедељак од 8.30 до 18 сати без воде ће остати потрошачи у Улици Јурија Гагарина (бројеви 19а, 19б и 19в). 

Редовно испирање водоводне мреже планирано је на територији општине Барајево од понедељка до суботе. Повремене прекиде у снабдевању и умањен притисак воде од 22 до 6 сати осетиће следећи потрошачи:

– 25/26. март – на Липовичком путу, са бочном мрежом припадајућих улица;
– 26/27. март – у насељу Барајево;
– 27/28. март – у насељима Баћевац и Мељак;
– 28/29. март – у насељима Шиљаковац, Гунцати и Вранић;
– 29/30. март – у насељима Лисовић и Бељина. 

У току радова може доћи и до краткотрајног замућења воде. Из „Водовода” апелују на потрошаче да претходно припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе, а екипе „Београдског водовода” ће се трудити да радове обаве у што краћем року. Планирани радови на испирању водоводне мреже обезбедиће да вода на чесмама потрошача и даље буде проверено доброг квалитета. 

Због стављања у функцију новоположеног цевовода на општини Врачар, у уторак од 8 до 22 сата без воде ће бити потрошачи у следећим улицама: Проте Матеје, од Крунске до Булевара краља Александра, и у Крунској, од Браће Недића до Београдске улице.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Сервисном центру Града Београда на број 11-0-11 или на бесплатни број телефона за све позиве из фиксне телефоније 0800/11-00-11, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.