понедељак, 29. април 2024.

У Добриновићевој улици на Бановом брду остаје зелена површина, нема разлога за бригу суграђана

Нема ниједног разлога за бригу да ће се на простору спортских терена и зелене површине у Добриновићевој улици на Бановом брду градити неки стамбени објекат. Град Београд не одустаје од тога и стоји иза својих суграђана, изјавио је главни градски урбаниста Марко Стојчић, који је данас разговарао с грађанима из околних зграда.

– Разлог нашег доласка је да објаснимо нашим суграђанима да нема ниједног разлога за бригу, у смислу да ће овај простор између стамбених објеката где се налазе два спортска терена, односно дечје игралиште, евентуално некад у будућности постати грађевинска парцела на којој би никли објекти. Став Града Београда и Општине Чукарица јесте да ће се завршити план детаљне регулације који предвиђа да на овом простору буде јавна површина, која ће бити у власништву Града Београда – рекао је Стојчић.

Како је рекао, разлог бриге грађана јесте правни поступак који је у току, а за који ће се утврдити да ли је законит или није.

– Потпуно невезано од исхода тог правног поступка, уколико буде потребе, Град ће реаговати. Ни под којим околностима не одустајемо да сада или у будућности овде буде нешто друго осим онога што је сада, а то су зелене површине са спортским теренима. Надамо се да ће већ следеће године Град моћи да одвоји одређена средства и да изврши потпуну реконструкцију овог простора где бисмо могли да добијемо потпуно нов терен, са зеленилом, клупама и свим оним што је потребно – истакао је Стојчић.