понедељак, 17. децембар 2018.

Установе социјалне заштите врше пријем 24 сата

Из Секретаријата за социјалну заштиту данас је затражено од свих установа социјалне заштите, а које су у надлежности Града Београда, да хитно ставе у пуну функцију капацитете са којима располажу, како би се одговорило на потребе угроженог становништа током неповољних временских прилика и најављеног хладног таласа. Овим захтевом обухваћен је и Градски центар за социјални рад у Београду.

Установе ће увести појачану приправност запослених, по потреби и дежурства, а  успостављена је стална комуникација са овим секретаријатом и Градским центром за социјални рад у Београду, чији ће тимови, који су у приправности, усмеравати кориснике на установе, превасходно Прихватилиште за одрасла и стара лица и прихватилишта за децу и младе, како би им се обезбедило неодложно збрињавање и заштита потреба, права и интереса. 

– У Прихватилишту за децу тренутно борави 20 деце, а у Прихватилишу за одрасла и стара лица тренутно је 117 корисника. Због неповољних временских услова очекује се појачан притисак на ову установу. Установе врше пријем 24 сата, Прихватилиште за децу и Прихватилште за одрасла и стара лица пружају сигурно уточиште од хладноће, улице и глади у виду оброка, суве одеће и топлог кревета –  истакла је Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту.

Секретаријат за социјалну заштиту апелује на све грађане да поступају по упутствима која буду добијали од Штаба за ванредне ситуације и Зимске службе. Уколико имају инфомације о лицима која су у стању социјалне потребе или којима је неопходно збрињавање и склањање са улице, обавезно треба да контактирају Градски центар за социјални рад у Београду или Прихватилиште за одрасла и стара лица (адреса: Кумодрашка 226а, број телефона: 011/2466-996).