четвртак, 9. мај 2024.

Игралиште вртића „Чаролија” засијало новим сјајем

Захваљујући Градској општини Земун која је финансирала пројекат уређења дворишта вртића у оквиру Предшколске установе „Др Сима Милошевић”, игралиште вртића „Чаролија” засијало је новим сјајем, саопштавају из ове општине.

Малишани који бораве у овом вртићу, у Улици капетана Радича Петровића 26, обрадовали су се новим справама за игру.

На бетонском игралишту вртића „Чаролија”, површине од 200 квадрата, постављена је тартан подлога и нове справе за игру, међу којима су мостић са два тобогана, пењалица у облику багера са тобоганом, гумене фигуре и атрактивни интерактивни панели. 

Око игралишта постављене су бехатон плоче, приступне стазе су уређене, а ускоро ће бити завршен и мали терен за баскет. Поред тога, и одбојкашко игралиште ће бити уређено. Наиме, биће поправљена бетонска подлога и постављена пластична подна облога на којој ће малишани моћи да играју мали фудбал и одбојку.

Поред игралишта постављена је информативна табла са упутствима за коришћење справа за игру, али на којој је и садржај са молбом да се игралиште редовно одржава и са позивом на опрез приликом боравка на игралишту. У наредном периоду двориште вртића ће бити озелењено новом травом и садницама.

Вртић „Чаролија” има 17 васпитних група, шест јаслених и 11 вртићких. Површина објекта обухвата више од 2.600 метара квадратних, док двориште заузима приближно 5.900 квадрата.

Градска општина Земун, у сарадњи са ПУ „Др Сима Милошевић”, у континуитету ради на обнови објеката и дворишта вртића. Као и до сада, у договору са грађанима радиће се на реконструкцији игралишта у земунским насељима, саопштавају из Општине Земун.