уторак, 13. децембар 2016.

Весић: У јануару презентација београдских пројеката у Љубљани

Током наредне године у Љубљани ће бити одржана презентација свих београдских пројеката у циљу привлачења словеначких инвеститора, најавио је градски менаџер Горан Весић након што је у Љубљани одржао састанак са генералним директором Привредне коморе Словеније Самом Хрибаром Миличем.

– Верујем да ће презентација бити успешна и да ће словеначке компаније имати идеју шта могу и где све могу да инвестирају у Београду. У Србији постоји скоро 400 пројеката на којима раде словеначке компаније. Те компаније запошљавају 25.000 људи, а то је нешто што је за нас веома важно и што ми поштујемо – рекао је Весић и нагласио да је словеначка привреда важна за Србију, јер је у питању четврти спољнополитички партнер Србије. 

Весић је на јучерашњем састанку нагласио да Град Београд настоји да буде веома агресиван када је у питању привлачење инвеститора.

– Наша политика је да не чекамо да инвеститори дођу у Београд, већ да одлазимо тамо где они раде и покушамо да их заинтересујемо да улажу у Београд – истакао је Весић.

Он је додао да се Град Београд труди да унапред обавештава привреднике о будућим београдским пројектима.

– У Привредној комори Србије сваке године организујемо састанке са привредницима Србије на којима их унапред обавештавамо о свим пројектима које ћемо радити, а овакви састанци у привредним коморама региона су такође важни, како бисмо и те привреднике упознали са тиме шта ће се радити у Београду – оценио је градски менаџер.

Хрибар Милич је рекао да је са Весићем разговарао о развојним, инвестиционим и другим могућностима сарадње између словеначке и београдске привреде.

– Сазнали смо какви су планови за развој Београда, као и какве су могућности за инвестиционе пројекте – рекао је Милич и изразио задовољство што ће у Љубљани у јануару бити представљени београдски пројекти.

– Уверен сам да ће пуно словеначких фирми имати интерес да инвестира у Србији јер, као што је познато, словеначка привреда је и сада веома утицајна када је реч о новим инвестицијама у Србији, а поготово у Београду. Уверен сам да ћемо наћи заједнички интерес и да ће та сарадња бити на обострану корист – додао је Милич.

Састанку је присуствовао и генерални секретар Српско-словеначког пословног клуба Жика Јовановић који је, говорећи о пословању, рекао да клуб функционише већ седам година. Он је захвалио градском менаџеру и изразио задовољство што је током састанка договорено да у јануару у Љубљани буду представљени београдски пројекти.

Састанку је присуствовао и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.